Kerk in de stad

Gemeente van Jezus Christus
De CGK Groningen en NGK Haren willen samen een gemeente van Jezus Christus zijn. Daarbij richten we ons op Gods liefde. Ons geloof delen we in de gemeente en in kleine kringen. Zo willen we groeien in toewijding aan Hem en aan elkaar.

Geloven, groeien en getuigen
Omzien naar elkaar en bewogenheid met hen die Jezus nog niet kennen zijn kernbegrippen in ons gemeenteleven. Deze visie vat zich samen in de 3 b’s: Boven, Binnen en Buiten en uit zich in drie kernachtige activiteiten: Geloven, Groeien en Getuigen. Zo willen wij Kerk in de Stad zijn. Eigentijds en relevant voor Groningen, betekenisvol voor Stad en regio.

Kleine kringen
Onze gemeente telt circa 2400 leden. Die komen uit de stad Groningen en Haren en uit de verre omgeving van de regio. Schaalgrootte en diversiteit vergen veel aandacht voor de samenhang en het samenleven als één gemeente. De eenheid vieren we tijdens samenkomsten op zondag en door activiteiten voor geloofsgroei en onderlinge dienstbaarheid in de beslotenheid van kleine kringen.

God wijst ons de weg
Onze kerk staat middenin de dynamische samenleving van de stad Groningen. In deze bruisende omgeving wil onze gemeente graag getuigen van een leven met God. Dat geeft richting en ruimte om te leven en biedt perspectief voor de toekomst. Ons jaarthema luidt dan ook: ‘God wijst ons de weg’.

21
juli
Maranathakerk
Tijd: 09:30

21
juli
De Hoeksteen
Tijd: 10:00

21
juli
Maranathakerk
Tijd: 16:30

28
juli
Maranathakerk
Tijd: 16:30

04
aug
Jeruzalemkerk
Tijd: 09:30