Jeugdwerk

Geloofsopvoeding heeft iets van een estafetteloop. Je krijgt het stokje

aangereikt; de verhalen van God zijn je verteld. Je wordt uitgedaagd om je rondje zo goed mogelijk te lopen; de verhalen te horen en je eigen te maken. Om tenslotte het stokje door te geven; de verhalen te delen met de volgende generatie. Psalm 78, een lied van Asaf vertelt al over geloofsoverdracht als estafette.

Wat wij gehoord hebben, zo dicht hij, hebben onze ouders ons verteld. Met als doel om de verhalen ter harte te nemen en ze door te geven aan een volgende generatie. Onze jeugdwerker Peter Poort wil zich inzetten voor het toerusten van ouderen; hoe kunnen we ons geloof doorgeven. Daarnaast zal hij zich richten op de jongeren zelf.

De afgelopen jaren heeft de focus gelegen op het tienerwerk, de connectgroepen. Connectie met elkaar, met God en de gemeente. We merken dat het werkt! Groepen draaien goed, regelmatig bericht van tieners en jongeren die aangeven dat ze geloven, waar ze eerst nog twijfelden. We merken groei.

Verder is er Bootcamp opgestart voor jongeren vanaf 17 jaar. Tegelijkertijd zijn er nog andere zaken die er voor zouden kunnen zorgen dat de investering in het jeugdwerk nog meer oplevert en we meer geestelijke groei mogen verwachten.

De komende tijd willen we verder investeren in:

  • Het uitbouwen van het jongeren- en kinderwerk
  • Het toerusten van ouders, geloofsopvoeding
  • Het afstemmen van diensten en jongerenwerk
  • Het leggen van contacten met afhakende jongeren.
  • Wij als gemeente willen als estafette lopers ons geloofsstokje doorgeven aan de generatie die nu komt. CGK Groningen/NGK Haren heeft ongeveer 600 leden onder de 21 jaar.

We vragen concreet om het werk van Peter te ondersteunen. Als eerste gebed voor de estafette loop; 1500 bidders, wat een kracht kan daarvan uitgaan. Als tweede geld; er is tot januari 2021 een bedrag van ongeveer €28.500,00 nodig.

U kunt uw bijdrage overmaken op het banknummer waar u ook uw VKB op overmaakt o.v.v. Jeugdwerk Peter Poort.

Het kerkbestuur

28
apr
Jeruzalemkerk
Tijd: 09:30

28
apr
De Hoeksteen
Tijd: 10:00

28
apr
Jeruzalemkerk
Tijd: 16:30

05
mei
Maranathakerk
Tijd: 09:30

05
mei
Jeruzalemkerk
Tijd: 09:30