Weekinfo ...

In 2008 was circa 93% van alle e-mailverkeer spam! Gelukkig gaat het de goede kant op en momenteel betreft ruim 45% van alle e-mailverkeer spam.

Mede dankzij verbeterede spamfilters worden afzenders van spam ontmoedigd en kan er niet zomaar meer een e-mail worden gestuurd die niet voldoet aan een aantal strenge, technische eisen. Daarop wordt een e-mail gecontroleerd door een spamfilter. Is er iets niet in orde, dan wordt je e-mail gefilterd en niet afgeleverd in de inbox van de geadresseerde.

Ook de e-mail met de Weekinfo voldoet aan die strenge technische eisen. Maar zoals gezegd, de spamfilters worden steeds slimmer en 'leren' ook om spam te herkennen. Heel handig, maar het heeft ook een keerzijde. Soms worden ook goede e-mails afgekeurd omdat in de inhoud een bepaalde tekst of woord staat. E-mails en bijlagen zoals de weekinfo met linkjes erin naar een website, worden ook niet erg gewaardeerd... Terecht, want zo'n link kan je misschien naar een onveilige website sturen.

Weekinfo

Door goed te testen is gebleken dat alle e-mails met de weekinfo als bijlage gewoon worden afgeleverd bij alle providers. Helaas niet altijd in de INBOX, maar soms in de SPAMmap, vermoedelijk vanwege de inhoud waarin soms links opgenomen zijn. Vooral Gmail, Hotmail en sommige Nederlandse providers hebben de instellingen van hun filters erg 'strak' staan waardoor de e-mail met de Weekinfo regelmatig in de SPAMmap terecht komt. Geen groot probleem, want als je dat weet kun je daar de e-mail opzoeken en vervolgens aanmerken als 'geen spam'. Vaak is het ook mogelijk om afzenders (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) te 'whitelisten' Daarmee geef je aan dat de afzender een bekend en vertrouwd e-mailadres is. Hoe je dat precies doet is bij iedere provider weer anders en het gaat te ver om daar hier op in te gaan. Kijk of er een helpfunctie is en zoek op het onderwerp 'spam'. Vaak kun je daar wel een instructie vinden om de instellingen aan te passen. Succes!

Het webteam

[Spamstatistieken]

spamstats

26
mei
Maranathakerk
Tijd: 09:30

26
mei
De Hoeksteen
Tijd: 10:00

26
mei
Maranathakerk
Tijd: 16:30

26
mei
De Hoeksteen
Tijd: 19:00

02
juni
Jeruzalemkerk
Tijd: 09:30