Re:start – INFLUENCER Wie volg jij?

Re:start – INFLUENCER Wie volg jij?
Influencers zijn razend populair onder jongeren. Een groot deel van de tijd die jongeren besteden op social media gaat op aan het bekijken van content van influencers. Je kent er vast wel een paar, grote namen zoals Enzo Knol, Anna Nooshin en NikkiTutorials. Wie weet volg jij wel één van hen.

Influencer betekent volgens de Van Dale beïnvloeden: ‘Ie­mand die, bv. via so­ci­a­le me­dia, in­vloed uit­oe­fent op een be­paal­de doel­groep’. Iemand wordt als influencer gezien wanneer hij of zij een bovengemiddelde invloed heeft op het gedrag van anderen. Oftewel je volgt iemand, kijkt wat diegene doet, wilt vaak hetzelfde als hem/haar, je volgt zijn/haar voorbeeld. En voilà, je bent geïnfluenceerd.

Je had het misschien al door, maar we gaan natuurlijk een linkje leggen met Jezus. Want Jezus kun je ook zien als een influencer. Vroeger, in zijn tijd op aarde, maar ook nu nog steeds. Veel mensen volgen Jezus en willen naar zijn beeld leven. Zou je Jezus zelfs kunnen zien als influencer voor God?

We gaan er dieper op in tijdens de Re:startdienst van zondag 5 januari, samen met Rik Bikker. Zien we je ook weer in het nieuwe jaar?! Zelfde tijd (19.30 uur), zelfde plek (Jeruzalemkerk).

 

Website.png