Re:start – Maatschappelijke betrokkenheid: hoe dan?!

We willen allemaal maatschappelijk betrokken zijn. Politieke partijen, werkgevers, scholen etc. Allemaal willen ze iets voor de maatschappij betekenen. Maatschappelijk betrokken betekent meedoen en geïnteresseerd zijn in de samenleving. Klinkt goed. En zo moeilijk kan dat toch niet zijn?
Maar hoe dan?!

Je wilt wel, maar je hebt geen idee hoe of wat je moet doen. Of misschien vind je dat je al genoeg doet voor de samenleving. Hoe dan ook kunnen we iets van elkaar leren.

Iemand die van maatschappelijke betrokkenheid een soort van zijn werk heeft gemaakt is Evert Sulman. Op zijn LinkedIn profiel staat: verbinden, innoveren en opzetten. Evert organiseert, denkt mee en helpt bij allerlei maatschappelijke projecten (in Groningen). Projecten die de samenleving een beetje fijner moeten maken. Misschien ken je er wel een paar:
Kwartiermakers: werken aan de bloei van Groningen door vanuit de maatschappij, markt, kerk en politiek mensen bij elkaar te brengen.
Groningen verwelkomt: zet zich in voor sterke relaties tussen vluchtelingen en Groningers en een vlotte integratie.
Wereldkeuken: vluchtelingen koken gerechten uit hun lang van herkomst.
Het overweeghuis: een huis waar prostituees terecht kunnen die na willen denken over hun leven en wellicht willen stoppen.

Als ‘ervaringsdeskundige’ laten we Evert aan het woord. Bijvoorbeeld over hoe is het om geen vast inkomen te hebben, maar te moeten leven van giften.
Benieuwd naar Evert Sulman en zijn verhaal? Kom zondag 3 november naar de Re:startdienst in de Jeruzalemkerk, om 19.30 uur.

Maatschappelijke betrokkenheid website.png