Re:start – Het klimaat. Word jij er warm van?

Het klimaat, een onderwerp dat je overal terug ziet komen; in de politiek, op scholen, in documentaires en op je werk. We zijn volop bezig om milieubewuster te leven en dat is echt niet meer geitenwollensokken-achtig. Sterker nog, het is van levensbelang. Globalwarming is een ding, de Noordpool smelt, oceanen vol plastic en dieren sterven uit.

 

We hebben deze aarde van God gekregen en horen daar goed mee om te gaan. Doen we dat eigenlijk wel? Zou je, juist, als christen niet extra stil moeten staan bij de gevolgen van onze levenswijze en wat liever voor de aarde moeten zijn? Vaak wil men wel, maar is het uitvoeren ingewikkelder. Maar bewustwording is één!

 

Hoe kijk jij naar het klimaat? Ben je er bewust mee bezig of is dat voor de generaties na ons een zorg (‘na mij de zondvloed’). Tijdens de Re:startdienst willen we dit onderwerp op tafel leggen. En je bewust maken van de prachtige natuur die God heeft gemaakt, waar wij van mogen genieten, op een goede manier.

 

Dus, het klimaat: word jij er warm van? Zondag 2 juni, 19.30 uur in de Jeruzalemkerk. Rein den Hertog neemt ons mee in dit belangrijke onderwerp. Zie je dan!

2019-06_Website.jpg