Advent en Kerstproject

Dit jaar doen de kinderen van onze kerk mee met het adventsproject van Bijbel Basics, het kindernevendienstprogramma van het Nederlands Bijbelgenootschap waarin de Bijbel én het kind centraal staan.

Het thema van de zondagen van advent en Kerst is dit jaar: ‘Volg de ster!’  We lezen een aantal verhalen uit het Oude Testament, over voorouders van Jezus die genoemd worden in het Matteüs-evangelie. De rode draad wordt daarbij gevormd door de wijze mannen uit het oosten die op zoek zijn naar de pasgeboren koning van de Joden. In de heilige boeken van de Joden ontdekken zij – en wij – steeds meer over deze koning.  We lezen over Juda, Obed, David en Josia. Daarna volgt op kerstochtend het verhaal over de droom van Jozef en de geboorte van Jezus. Op de zondag na Kerst lezen we Psalm 8: een psalm die los staat van het project, maar waarin het toch over sterren gaat. Op de eerste zondag van januari wordt het project echt afgesloten: de wijze mannen vinden Jezus, en eren hem als de nieuwe koning.

Elke week zullen we een praatje houden met de kinderen op het podium. Samen zullen we kijken naar een kort filmpje, en mogen de kinderen een ster open maken die hangt aan onze sterrenlijn. Na het gebed mogen ze naar hun eigen groep. Tijdens de kindernevendienst denken zij verder na over het onderwerp en ga ze met elkaar aan de slag. De kinderen zullen ook een kroon maken die elke week een beetje mooier wordt. Kijk maar eens goed als ze de kerk weer in komen. Het is belangrijk dat aan het eind van de dienst, deze kronen weer worden ingeleverd in de manden op het podium!

Wij kijken uit naar een prachtig project samen met de kinderen en gemeente. Volg de ster!

Bent u benieuwd wat uw kinderen allemaal gaan beleven? Lees dan hier verder!