Toerustingsavond

Toerustingsavond vrijwillig levenseinde: 21 maart 2019
Als medewerker in de zorg kom je in aanraking met mensen die een verzoek hebben voor of nadenken over een vrijwillig levenseinde. Dit zorgt voor ethische vragen. Hoe ga ik er als christen-zorgverlener mee om?

Hoe voer ik het gesprek hierover met de cliënt of patiënt? Welke handreikingen zijn er vanuit Gods woord? Wat kan wel en wat kan niet? Hoe autonoom zijn we eigenlijk als mens? En vast nog meer vragen.

Op donderdag 21 maart 2019 hopen we een toerustingsavond te organiseren voor medewerkers in de zorg die deze vraagstukken tegenkomen in de praktijk van hun werk. Daarnaast zijn ambtsdragers en anderen die affiniteit met dit onderwerp hebben ook van harte uitgenodigd.

De avond wordt gehouden in de Christelijke Gereformeerde Bethelkerk in Veenendaal. We starten om 17:30 met inloop en een broodjesbuffet. Om 18.00 uur zal dr. A. A. Teeuw een lezing over dit thema geven. Dr. Teeuw is werkzaam als arts en heeft theologie gestudeerd, waardoor praktijk en theorie elkaar zullen aanvullen in de lezing. Na afloop is er ruimte voor gesprek aan de hand van casussen of door u ingebrachte praktijksituaties. De avond zal om 21:00 afgelopen zijn.

Opgeven kan voor 15 maart, via Lucas Stoter: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Eigen bijdrage voor het dekken van de onkosten is €10,00 . Dit bedrag graag bij uw aanmelding overmaken op rekeningnummer NL52 INGB 0000 5353 00 t.n.v. penningmeester Kerkelijk Bureau CGK en onder vermelding van ‘toerusting 21 maart 2019’.

Met vriendelijke groet,
Deputaten Pastoraat in de Gezondheidszorg, sectie toerusting.