Studentenhuis

Christelijk studentenhuis ‘de Prunus’ in Groningen zoekt nieuwe bewoners! Ga je na de zomer studeren in Groningen en ben je op zoek naar een kamer?

Informeer dan bij ons naar de mogelijkheden om in ‘de Prunus’ te komen wonen!

Vanaf 1 augustus 2018 zijn er in onze twee studentenhuizen in Groningen weer zeven kamers vrij voor eerstejaars studenten die voor het eerst op kamers gaan. In elk huis woont ook een ouderejaars student die ervoor zorgt dat alles op rolletjes verloopt. Voor alle kamers geldt: betaalbare huur (afhankelijk van de grootte van je kamer), inclusief gas, water, licht en internet. Binnen het huis woon je zelfstandig, maar je maakt ook deel uit van een leefgemeenschap waarin regels en afspraken gelden (net zoals in een gezin). Hiervoor zijn een aantal huisregels opgesteld. De kamers voor eerstejaars worden verhuurd van 1 augustus tot en met 31 juli van het jaar erop.

Er is een gemeenschappelijke huiskamer, er wordt regelmatig samen gegeten en er worden andere activiteiten georganiseerd. De ideale mogelijkheid om samen met andere Christelijke studenten je thuis te voelen in Groningen, de stad te ontdekken en elkaar een mooi begin van de studietijd te geven.

Studentenhuis “De Prunus” is een initiatief van stichting Diaconale Jongeren Huisvesting Groningen (DJHG) en heeft haar wortels in de Christelijk Gereformeerde Kerk. Natuurlijk worden de kamers niet alleen verhuurd aan studenten van dit kerkgenootschap. Studenten uit alle kerken zijn hartelijk welkom!

Lijkt dit je wat? Kijk voor meer informatie op onze site: studentenhuisprunus.cgk-gn.nl. Daar vind je ook de mogelijkheid om je aan te melden. Of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een inschrijfformulier aan te vragen. Eind april worden er kennismakingsgesprekken gehouden in Groningen.

Tot ziens in De Prunus!