Vacature

Het kerkteam van de Jeruzalemkerk is op zoek...

naar een: Liturgie- en muziekcoördinator

Wat doet het kerkteam JK?
Het kerkteam is verantwoordelijk voor het organiseren van de praktische kant van de erediensten die vanuit het gebouw van de Jeruzalemkerk worden gehouden. Hier komen veel uiteenlopende zaken bij kijken. Het kerkteam houdt zich bijvoorbeeld bezig met het coördineren van de muziek en techniek, het opstellen van de liturgie, heeft contact met (gast)predikanten en treft praktische voorbereidingen in het gebouw.

Wat doet de liturgie- en muziekcoördinator?

 • Voor de liturgie is er contact met (gast)predikanten over het juiste invulling en tijdige aanlevering van de liturgieën. De basis hiervoor zijn de afspraken die binnen het kerkteam zijn gemaakt.
 • De definitieve liturgie wordt gestuurd naar de betrokken gemeenteleden (zoals bijv. de webmaster, de Bijbellezers, de beamisten, de koster, het kinderwerk, etc.).
 • Voor de muziek is er contact met de (kinder)muziekteams, organisten en de blazers die betrokken zijn bij onze diensten. In overleg met hen wordt er een planning gemaakt en daar waar nodig aangepast. De coördinator faciliteert de muzikanten, is de link tussen de (gast)predikanten en de muzikanten en deelt de benodigde info zodat dit voor de betreffende dienst tijdig bekend is.
 • De coördinator is aanspreekpunt voor ad hoc vragen t.a.v. de liturgie en muziek.
 • De coördinator houdt een lijst met contactgegevens bij van de verschillende muzikanten. Op verzoek wordt er meegedacht bij het vinden van juiste muzikanten bij bijv. begrafenissen of bijzondere diensten.
 • De coördinator vormt samen met tien andere leden het kerkteam in de JK die tien keer per jaar vergaderen. Daarnaast zijn er twee kleinere comités die met enige regelmaat contact met elkaar hebben rondom het onderwerp liturgie en muziek.
 • Binnen het kerkteam wordt door een ander lid de functie van muziekspecialist ingevuld. Dit is een muzikant en die heeft binnen het team de ruimte om zaken vanuit het oogpunt van een muzikant te benaderen. Daarmee wordt er directe verbinding en feedback gecreëerd tussen muziek, muzikanten en de werkzaamheden van het kerkteam. Taken zoals opleiding/coaching, muziektrainingen, themadagen etc. worden vanuit deze rol opgepakt.

Wat voor type zoeken we?
Om deze rol goed in te kunnen vullen zoeken we iemand die beschikt over:

 • Coördinatie talent
 • Communicatie kracht
 • Verbindende gaven
 • Stevige schoenen om in te staan
 • En dat combineert met een dienende houding

Afhankelijk van de afspraken die worden gemaakt is de verwachting dat voor deze rol 4 tot 9 uur per week benodigd is, dit wisselt per week.. Uiteraard kan gekeken worden of sommige taken opgeknipt of in samenwerking met iemand anders kan worden opgepakt

Interesse?
Het kerkteam JK werkt voor de kerkenraad JK en stelt hiervoor jaarlijks een werkplan op. Voor meer informatie en om een beter beeld te krijgen van deze functie en het kerkteam kan dit werkplan worden opgevraagd.

Wil je hierover verder praten? Neem gerust contact op met Dik van der Zande (huidige coördinator kerkteam JK – 06 54 35 72 83) of Bart ter Horst (voorzitter kerkteam JK – 06 44 14 57 47).

 

04
juni
Jeruzalemkerk
Tijd: 09:30

04
juni
Maranathakerk
Tijd: 09:30

04
juni
De Hoeksteen
Tijd: 10:00

04
juni
Maranathakerk
Tijd: 16:30

04
juni
Jeruzalemkerk
Tijd: 19:30