Verhuur

City Life Church Groningen als huurder in de JK

 

60 tekens voor de weekinfo om de gemeente te informeren is veel te weinig als je je bedenkt wat een bijzonder verhaal er achter de verhuur van de Jeruzalemkerk aan de CLC zit. Dit willen we graag met u als gemeente delen.

Klein beetje achtergrond informatie

CLC is een kerkgenootschap die 27 jaar geleden geroepen is om in Den Haag te starten. Momenteel hebben zij in Nederland op 15 locaties waar diensten gehouden worden. 2 van deze locaties zijn eigendom en de rest huren ze. Voor meer informatie kunt u kijken op: https://clcgroningen.nl

Bijzonder verhaal

Voordat de CLC en CGK met elkaar in contact kwamen heeft de CLC gemeente al een aantal keren inzichten gekregen dat Groningen een plek was waar God hen heen stuurde. Dit is door meerdere mensen via een opmerking, of bevestigend verteld aan Matthijs en Ester Spijker (vertegenwoordigers van CLC), maar ook aan andere mensen binnen de CLC op verschillende locaties. Op basis van deze informatie zijn Matthijs en Ester naar Groningen verhuisd en zijn ze begonnen met 6 mensen in de woonkamer. Nu is de locatie die ze in Groningen gebruiken (oude Puddingfabriek achter het station) te klein voor de 80 leden tellende gemeente. De locatie is ook helemaal geen kerk gaven ze aan. Ze zijn daarom een zoektocht gestart naar een nieuwe huurlocatie. Intussen hebben ze rond de 30 locaties bezocht, maar allen zonder succes.

Zomer 2022

Vanuit Den Haag zijn er een aantal mensen afgelopen zomer naar Groningen gekomen om te kijken welke locatie geschikt is. Daarbij liepen ze ook langs de Jeruzalemkerk. Het licht brandde en toevallig 😊 stond de deur open. Ze liepen naar binnen en werden ontvangen door prachtig orgelspel. Op dat moment was de organist Amazing Grace aan het spelen. Ze kregen kippenvel op hun armen en waren overweldigd door wat ze hoorden. Omdat er verder niemand in de kerk aanwezig was zijn ze weer naar buiten gegaan met het idee om een keer een afspraak te maken voor een bezichtiging.

Bij een samenzijn in huiselijke kring zijn Matthijs en iemand binnen de CGK gemeente met elkaar in gesprek gekomen. Ons gemeentelid heeft het kerkbestuur geïnformeerd over de ontmoeting en gevraagd of er mogelijkheid was tot verhuur. Dit resulteerde in een afspraak voor een rondleiding.

De rondleiding

Tijdens de rondleiding in de kerk om te inventariseren of de Jeruzalemkerk een geschikte locatie voor hen was, was op hetzelfde moment een gebedsgroep in Den Haag aan het bidden of God duidelijkheid wilde geven (hoorden wij achteraf). De Jeruzalemkerk ademde kerk uit, met overal geschiedenis op de muren. Het was bijzonder dat wij daar op dat moment door medechristenen op gewezen werden. Zelf sta je daar niet meer zo bij stil. Het voelde goed en we ervoeren Gods leiding in het hele traject. We hebben hier die avond ook samen voor gedankt. Nadat er overeenstemming tussen beide was is de gebedsgroep geïnformeerd over het goede nieuws, waarop dankzegging volgde.

Toekomst

Gods wegen zijn ondoorgrondelijk. Wij hebben het over missionair, onze plaats in de provincie, gebouwen discussie en dan brengt God een andere gemeente bij ons die de roeping heeft gekregen om in de stad Groningen in de Jeruzalemkerk Zijn naam groot te maken. We hebben met de CLC afgesproken dat ze de kerk voor een jaar huren. We zullen in goed contact met elkaar blijven om te kijken hoe zich dit alles ontwikkelt. We hebben de CLC ook geïnformeerd over onze toekomstplannen en onzekerheid die dat met zich meebrengt qua gebouw. De CLC staat ervoor open om samen te kijken wat de toekomst brenge moge.

CLC Zal 24 december een kerstavonddienst houden in onze kerk als een try-out en 8 januari starten met de reguliere diensten.

04
juni
Jeruzalemkerk
Tijd: 09:30

04
juni
Maranathakerk
Tijd: 09:30

04
juni
De Hoeksteen
Tijd: 10:00

04
juni
Maranathakerk
Tijd: 16:30

04
juni
Jeruzalemkerk
Tijd: 19:30