Kandidaten JK

KANDIDATEN VERKIEZING AMBTSDRAGERS JERUZALEMKERK 2023

 

Diakenen

bartjan koningIk ben Bartjan Koning, 50 plus en inmiddels 25 jaar getrouwd met Gertrude. We hebben in deze jaren drie kinderen mogen ontvangen (Lisa, Thomas en Ruben). Direct na ons trouwen in Zwolle zijn we overgekomen naar de CGK-Groningen en hier dus ook al 25 jaar lid. De beginjaren hebben we in de Zeeheldenbuurt gewoond maar inmiddels wonen we al weer 22 jaar in Aduard. In het dagelijks leven ben ik chemicus bij Symeres waar ik werk aan de beginfase van de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. In de gemeente heb ik veelal taken op de achtergrond op me genomen. Zo ben ik lange tijd (ongeveer 15 jaar) werkzaam geweest in de taakgroep Vorming en Toerusting en de taakgroep Jeugd. Daarna heb ik een aantal jaren mogen notuleren bij het moderamen evenals een periode in het kerkbestuur. Toen in de afgelopen maand de vraag kwam of ik me geroepen voelde voor het ambt van ouderling of diaken heb ik getwijfeld. Niet dat ik me niet graag inzet voor de gemeente, maar ik zie mezelf niet als prater en eerlijk gezegd zag ik erg op tegen het afleggen van huisbezoeken. Toen de vraag kwam of ik als diaken niet het secretariaat op me zou willen nemen, heb ik hier positief op gereageerd. Ik heb het gevoel dat deze functie meer aansluit bij mijn kwaliteiten. Ik verwacht dat het nog wel een uitdaging zal zijn, maar ga ervan uit dat God me de vaardigheden zal geven die ik hiervoor nodig heb.

 

marten kuipersMijn naam is Marten Kuipers, 54 jaar en getrouwd met Aletta.
Samen met onze kinderen Marion en Rinze wonen we op een boerderij in Aduard.
Inmiddels zijn we ruim 10 jaar lid van CGK Groningen.
Daarvoor waren we lid van de gereformeerde kerk in Aduard waar ik altijd actief betrokken ben geweest, o.a. in de Kerkenraad.
Op het verzoek of ik me verkiesbaar zou willen stellen voor het ambt van diaken heb ik deze keer ja gezegd omdat ik mij geroepen voel om een bijdrage te leveren aan de opbouw van onze mooie gemeente en te ondersteunen waar dat nodig blijkt

 

sijtse schaafsmaMijn naam is Sijtse Schaafsma. Ik ben 33 jaar, getrouwd met Annegreet en samen hebben we 3 kinderen. We wonen in de wijk Beijum (Groningen). Ik werk als docent wiskunde op het Gomarus College. In mijn vrije tijd houd ik ervan om sportief bezig te zijn met o.a. hardlopen en kitesurfen. Thuis ben ik graag aan het klussen of lezen. Toen mij gevraagd werd om me verkiesbaar te stellen als diaken, moest ik hier even over nadenken. Maar ik wil graag volgen in wat er door Hem op mijn weg geplaatst wordt. 
 
 
meindert wiersmaIk ben Meindert Wiersma, getrouwd met Petra en we hebben 3 kinderen. We wonen in Stitswerd waar we een melkvee- en pluimveebedrijf runnen. Doordat we alle dagen bezig mogen zijn met dieren en alles wat er groeit ondervind je telkens weer hoe wonderlijk mooi de schepping in elkaar zit en hoe afhankelijk we zijn van alles wat we van Hem mogen ontvangen.  Een leven zonder geloof zou ik mij niet kunnen voorstellen en de kerk is de plek waar je wordt opgebouwd in je geloof. Geloven kun je niet alleen, daar heb je elkaar voor nodig. Daarom hoop ik als diaken mee te mogen werken aan het opbouwen van zijn kerk hier in de stad en daarbuiten.
 

 

03
dec
Jeruzalemkerk
Tijd: 09:30

03
dec
De Hoeksteen
Tijd: 10:00

03
dec
Jeruzalemkerk
-
Groningen
Tijd: 16:30

03
dec
Jeruzalemkerk
Tijd: 19:30

10
dec
Jeruzalemkerk
Tijd: 09:30