Re:start - Seks in beeld

De seksuele cultuur in Nederland is al jaren in beweging. De voorlichting verandert en internet geeft je de mogelijkheid om alles op te zoeken. Social media, muziek, Netflix, tv-programma’s, internet: op elk moment van de dag kun je, expres of per ongeluk, in aanraking komen met seks. De ene keer onschuldiger dan de andere keer..

Er vindt een verschuiving plaats in de normen en waarden rondom seksualiteit. Er zijn bijvoorbeeld minder taboes rondom seks, en dat is goed, want seks mag en is gegeven door God. Maar het heeft ook een keerzijde: kinderen komen op steeds jongere leeftijd in aanraking met seks, grenzen vervagen en de realiteit ook.

Maar wat voor effect heeft die verschuiving op onszelf? Misschien meer dan we zelf door hebben. Hoe kijken we naar seks, hoe kijken we überhaupt naar elkaar? Hoe ga je om met seks, wat is normaal en wat juist niet? Is onze christelijke kijk op seksualiteit hierdoor veranderd?

De komende Re:startdienst brengen we seks in beeld! Wat is de christelijke kijk op seksualiteit? Zondag 3 februari, 19.30 uur in de Jeruzalemkerk, met Rein den Hertog.

2019-02-restart.jpg

Na het zingen Website.png