Re:start What’s Next? De wederkomst

Het is alweer tijd voor het laatste thema van het drieluik What’s Next? De laatste Re:startdienst van deze serie gaat over de wederkomst.

Je hebt er vast weleens iets over gelezen of gehoord: Jezus komt als een dief in de nacht, Hij komt op een wolk terug, alle graven zullen open gaan, er komt een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Best moeilijk voor te stellen hoe het zal gaan. Nog moelijker, zelfs onmogelijk, om te berekenen wanneer Jezus terug komt. Toch blijven mensen het proberen. Verschillende data werden gemarkeerd, maar de dagen verstreken zonder de komst van Jezus.

En eerlijk, hoe zou je het vinden als Jezus morgen terug komt? Kijk je er naar uit of heb je nog teveel dingen die je wilt doen in je leven hier op aarde. Of zoals Rik in de vorige dienst al over noemde: is je bucketlist nog niet volledig afgevinkt? Ben je er klaar voor als Jezus terug komt? Laat die vraag eens op je inwerken…

Wij, mensen, zijn gemaakt om op aarde te leven. Daarom komt er tijdens de wederkomst een nieuwe aarde, waar we weer helemaal opnieuw mogen beginnen. Maar er komt óók een nieuwe hemel. Waar is die nieuwe hemel voor? We leven dan eeuwig en hoeven niet meer te sterven. Woont God daar dan? Maar wij wonen toch bij God? Of is het voor de engelen?.. Tja, zo zijn er vast nog veel meer vragen. Of we op alles een antwoord krijgen, weet ik niet. Maar het wordt wel een interessante dienst!

Neem je familie en vrienden na pakjesavond gezellig mee naar de kerk, want het mooiste cadeau krijg je van God. En daar wil dominee Rik Bikker ons graag meer over vertellen in de Re:startdienst op zondag 3 december, om 19.30 uur in de Jeruzalemkerk.

 

wederkomst

restart 2018 10